VRC O10-1 speelt wedstrijd tegen Sparta Rotterdam O9-1

Op woensdagmiddag 17 mei was de KNVB Campus het decor van de oefenwedstrijd VRC JO10-1 Sparta Rotterdam JO9-1. De voetbalwereld is klein en met contacten kom je heel eind.

VRC O10-1 kreeg de mogelijkheid om tegen Sparta Rotterdam O9-1 te spelen. Dit team is onderdeel van de jeugdopleiding van de betaaldvoetbalorganisatie Sparta Rotterdam en speelt zijn wedstrijden in de West 2 hoofdklasse competitie tegen O10-1 teams. Het team wordt getraind door Nathan Rutjes (ambassadeur van het KNVB-pupillen voetbal) en een voorbeeld hoe je als trainer met je spelers kan omgaan.

Hoe gaaf is het om met beide teams niet in Schiedam of Veenendaal te spelen, maar gewoon op de KNVB Campus in Zeist. Zogezegd, zo gedaan. Woensdagmiddag 15.00 uur kwamen beide teams + ouders bij elkaar op de KNVB Campus. De gehele groep kreeg een rondleiding over het complex dat voetbal en oranje ademt. De velden van het Nederlands elftal, de kleedkamer van de spelers, het teamhotel voor de nationale jeugdteams en de mooi futsal zaal. Kinderen, ouders en begeleiders keken hun ogen uit. Wauw wat gaaf en bijzonder om mee te maken waren de reacties.

Om 16.30 uur begon de wedstrijd op het kunstgras van de KNVB Campus. Wat een voetballers uit Rotterdam. Spelplezier, balgevoel en positief zijn zag je terug bij beide teams. Hoe gaaf om beide teams zo tegen elkaar te zien spelen. We speelden 8 tegen 8 met lekker veel speeltijd 4 x 15 minuten.
Prachtig weer, voldoende toeschouwers en mooie doelpunten gezien. VRC O10-1 verloor met 6-4, maar wat een ervaring heeft het team weer meegemaakt.

Deze steken we in de zak en kijken we weer vooruit naar de afsluiting van het seizoen.