VRC O23-1 promoveert naar 2e Divisie

In seizoen 2022/2023 is VRC gestart met een competitief O23 team in de 4e divisie. Na een mooi seizoen met prachtige wedstrijden en met goed voetballende ploegen in de competitie zijn we toen kampioen geworden. Hierdoor startten we het seizoen 2023/2024 in de 3e Divisie. Met wat versterkingen in het team hebben we ook dit seizoen een fantastisch seizoen gespeeld. Helaas zijn we nét geen kampioen geworden, maar we zijn wél gepromoveerd naar de 2e divisie!

Doorontwikkeling

Na het seizoen van 2022/2023 zijn er verschillende aanmeldingen binnengekomen van jonge spelers die graag bij VRC O23 wilden komen spelen. Zij willen graag op een hoog niveau spelen en ook de stap maken naar VRC 1. We doen er alles aan om zoveel mogelijk jongens klaar te stomen voor het vlaggenschip van VRC en de stap naar dit hoge niveau een stukje kleiner te maken. Naast het structureel wekelijks meetrainen met de A-selectie hebben er al veel spelers van de O23 één of meerdere wedstrijden meegespeeld met VRC 1.  Meerdere jongens hebben de stap al kunnen maken naar de A-selectie in de afgelopen 2 jaar.

Neem daar ook nog eens bij dat er diverse jongens van de JO19-1 en JO17-1 meetrainen en meespelen met de O23. Echt een WIN-WIN situatie! Alles bij elkaar opgeteld worden we daar als technische staf heel erg blij van en daar doen we het allemaal voor.

Maatschappelijk betrokken

Dit is echt een bekroning op alles waar we als VRC O23 mee bezig zijn. Alles is tot in de puntjes geregeld. Iedereen loopt er netjes bij in gesponsorde kleding. De thuiswedstrijden worden gespeeld op het hoofdveld onder begeleiding van muziek en het scorebord. Door een extra trainingsavond te faciliteren met een personal trainer en het afnemen van professionele conditietesten willen we de spelers ook op fysiek vlak maximaal ontwikkelen.

Onze clubcultuur vinden we erg belangrijk en dus dragen we maatschappelijk ook een steentje bij. Bijvoorbeeld wanneer spelers op zoek zijn naar stageplekken of banen vullen we dat regelmatig in bij leden van De Veensche Businessclub. Daarnaast zetten we ons ook in om de jonge jeugd van VRC bij VRC O23 te betrekken. Zo trainen we af en toe een team en regelmatig is er een team van de week aanwezig bij de thuiswedstrijden van de O23.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en de eerste trainingen hiervoor zijn alweer gepland. Op naar een mooi seizoen in de 2e Divisie!!!

Zijn er vragen over de VRC O23, is er in welke vorm dan ook belangstelling voor VRC O23 of wil je meer weten? Neem dan eens contact op met iemand van de technische staf, bestaande uit o.a. Vincent Hovestad, Luuk van de Lustgraaf en/ of Gert van Dijk.