Weerzien oud-VRC 1

We beginnen met een quizvraag: Welke spelers en begeleiders herken je op de foto?

Op zaterdag 14 oktober hopen we een bijzondere groep op Sportpark Spitsbergen te verwelkomen. Voormalige spelers en begeleiders van het eerste elftal in de periode 1985-1990 komen bij VRC samen voor een gezellige dag. Zij behoren tot de historie van onze mooie club.

Op dit moment hebben 40 personen van de ‘vergane glorie’ hun komst toegezegd, dat is bijna iedereen uit die periode! Zij zullen tussen 13:00 en 13:30 uur binnendruppelen en onder het genot van een kop koffie of thee worden verwelkomd door spreekstalmeester Barend van Kesteren. Vervolgens zal het gezelschap vanaf 14:00 uur de wedstrijd van hun opvolgers in het eerste elftal tegen Lunteren gaan bekijken. Na dat duel zullen ze zich opmaken voor een ouderwetse derde helft.

Van 13:00 tot 18:00 uur is er een professionele fotograaf aanwezig om de eerste vijf uren van de ontmoeting op de gevoelige plaat vast te leggen. In samenwerking met het bestuur van VRC is tijdens die derde helft van 16:00 tot 21:00 uur ook een DJ en een optreden van volkszanger Jurjen Koops geregeld. Dit zal ongetwijfeld een nog meer sfeerverhogende uitwerking hebben.

Succesvolle voetbaljaren

We kunnen van succesvolle voetbaljaren spreken. VRC promoveerde in die tijd tweemaal en verder werd een keer het kampioenschap net misgelopen. Het was de periode onder leiding van trainer Gert van de Weerthof, die zelf deze dag vanwege gezondheidsredenen helaas niet meer aanwezig kan zijn.

In het seizoen 1986/1987 werd VRC kampioen in de vierde klasse (toen het vierde amateurniveau). In mei 1987 werd op een vol sportpark in Amersfoort VOP met 4-0 verslagen, waarna het feest kon beginnen. Andere competitietegenstanders waren onder meer De Merino’s, Altius, Hoevelaken, Woudenberg, IJFC en VVZ ‘49.

Spannende beslissingswedstrijden

De daaropvolgende jaargang, seizoen 1987/1988, eindigde VRC in de derde klasse (het derde amateurniveau) samen met SDC Putten op de eerste plaats. De twee koplopers hielden tegenstanders als Advendo ‘57, DESTO, Kismet ‘82, Geinoord Nieuwegein en NSC Nijkerk onder zich. Uit een beslissingsduel tussen VRC en SDC Putten op neutraal terrein moest de kampioen komen. De twee ploegen troffen elkaar in mei 1988 in Soest, in een hele mooie ambiance met zo’n 2.500 toeschouwers. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd die uiteindelijk na verlenging in 2-2 eindigde. Dat betekende dat een tweede beslissingswedstrijd nodig was. Die volgde een week later in Barneveld, wederom op een volgepakt sportpark. Het duel werd na een vroege achterstand helaas met 3-1 verloren.

Een seizoen later, 1988/1989, kwam VRC twee punten tekort voor het kampioenschap. Promotie naar de tweede klasse (destijds het tweede amateurniveau) lukte een jaar later wel. In mei 1990 werd in Amstelveen in de finale van de nacompetitie ODIN ‘59 met 2-0 verslagen en dat betekende bij terugkomst in Veenendaal een feestavond in een volle kantine.

Uiteindelijk zou VRC tussen 1990 en 2007 totaal 15 seizoenen uitkomen op het een-na-hoogste amateurniveau, waarbij twee keer op het nippertje promotie naar de hoogste klasse (hoofdklasse) werd gemist.

Op naar een hele gezellige zaterdag 14 oktober bij VRC!