Meld je aan als projectlid “VRC Samen & Betrokken”

De gemeente Veenendaal is één van ruim 300 gemeenten die het initiatief hebben genomen een lokaal sportakkoord te sluiten. Een onderdeel van dit sportakkoord is de zogenaamde “Open Club”-gedachte: dit houdt in dat je als club meer wil zijn dan alleen een vereniging voor bestaande leden, maar je ook wil inzetten voor bijvoorbeeld andere mensen uit de nabije omgeving van het sportpark.

Gemeente Veenendaal en Sportservice hebben ons (als enige club in Veenendaal) gevraagd onderzoek te doen in wat wij hier als club in zouden kunnen betekenen.

Vanuit de titel ‘VRC Samen & Betrokken” wil VRC doorgroeien tot een maatschappelijk betrokken vereniging, die naast voetbal als “core business”, ook haar verantwoording oppakt en oog heeft voor de sociaal maatschappelijke kant van de lokale samenleving en vereniging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van onze accommodatie door De Meent, om met hun cliënten een middag een buitenactiviteit te doen. Dit is één mogelijkheid, maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere mogelijkheden te bedenken.

Hiervoor zijn we op zoek naar een aantal projectleden die dit wil gaan verkennen. Vanuit het sportakkoord is er een projectleider en budget beschikbaar. Het zal in eerste instantie gaan om een verkenning of het project haalbaar is. Voor het opstellen van een projectplan zijn er vijf bijeenkomsten nodig. Één keer in de drie weken een bijeenkomst, met een tijdsinvestering van 3,5 uur per bijeenkomst en in totaal 5 bijeenkomsten.

Kan je out of the box denken en handelen, heb je beleidsmatig inzicht, maar vooral: vind je het leuk om je in te zetten om VRC een nog meer maatschappelijk betrokken vereniging te laten worden? Meld je dan aan bij Gerrit Jan van de Weerthof via voorzitter@vv-vrc.nl.