Nieuwjaarsborrel VRC: vol huldigingen en eerbetonen

Afgelopen zaterdag verzamelden leden, supporters en vrienden van VRC zich in de kantine voor de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel. Volgens de traditie huldigen we op deze borrel onze jubilarissen en maken we bekend wie de Vrijwilliger van het Jaar is. Daarnaast is er dit jaar ook een Lid van Verdienste benoemd.

Jubilarissen

Dit jaar waren er acht jubilarissen te huldigen. Zes van hen zijn maar liefst 60 jaar lid van VRC, te weten: Bart Keuken, Jeff Keuken, Chiel Nouris, Henk de Roos, Wim van Capelle en onze Voorzitter: Gerrit Jan van de Weerthof. Daarnaast werden ook Johan Hilbert en Arno van de Bovenkamp gehuldigd: zij zijn beiden 40 jaar lid van de club. De jubilarissen werden één voor één naar voren geroepen, waarbij ze een welverdiend applaus en lovende woorden ontvingen voor hun loyaliteit aan de club.

Vrijwilliger van het jaar: Reinier Verweij

Een speciaal moment van de Nieuwjaarsborrel is altijd de bekendmaking van de ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Dit jaar viel de eer te beurt aan Reinier Verweij (Coördinator Scheidsrechters). Reinier heeft de complexe taak om zoveel mogelijk wedstrijden te voorzien van een scheidsrechter. Daarnaast fluit hij ook zeer regelmatig zelf een wedstrijd en enthousiasmeert hij ook anderen. Zo organiseert hij eind deze maand een scheidsrechtersbijeenkomst in de kantine.

Leden konden vrijwilligers nomineren. Het bestuur heeft uiteindelijk één persoon gekozen die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor de vereniging. Reinier: nogmaals dank voor alles wat je voor VRC doet!

Lid van Verdienste: Ton van de Lustgraaf

Naast deze erkenning voor vrijwilligerswerk was er nog een andere bijzondere benoeming. Ton van de Lustgraaf werd benoemd tot ‘Lid van Verdienste’. Ton is al bijna 50 jaar lid van onze vereniging. Na jarenlang te hebben gevoetbald, traint Ton inmiddels even zo lang jeugdelftallen. Naast dit trainerschap doet Ton al jaren veel en veel meer. Dit is voor de buitenwereld niet altijd zichtbaar, maar wel heel nuttig en noodzakelijk. We overdrijven waarschijnlijk niet als we zeggen dat alle reclameborden door Ton zijn gemonteerd. Alle aluminium doeltjes heeft Ton al eens in zijn handen gehad voor reparatie en verder zijn er tal van dingen die door Ton zijn gerepareerd.

Wat ons betreft een waardig Lid van Verdienste! Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Peet, die bij leven ook Lid van Verdienste is geworden. Ton: nogmaals dank voor al je vrije tijd die je in onze mooie club stopt!

Naast deze huldigingen en eerbetonen was de Nieuwjaarsborrel weer zeer gezellig. Met een hapje, een drankje en muziek van DJ Rogier hebben we het nieuwe jaar goed ingeluid. Op naar een mooi 2024!

Foto’s