VRC O23 start boven verwachting

Net als alle andere VRC teams is ook de VRC O23 onderweg. Zij hebben inmiddels diverse wedstrijden gespeeld in de competitie en vriendschappelijk. Na de oefenwedstrijden, waarin wisselvallige resultaten werden behaald, draait VRC O23 in de competitie mee in de top en dat is boven verwachting. Voor de 1e ronde KNVB Beker was VRC O23 gekoppeld aan 2e divisionist DOVO.

Nieuwe spelers en staf

Na het behaalde kampioenschap in de 4e divisie was er werk aan de winkel voor trainer Vincent Hovestad. Het stond wel vast dat om in de 3e divisie te kunnen overleven er versterkingen moesten komen. Vanuit de JO19-1 kwam Jort Mulders over. Ook is er versterking gekomen van buitenaf, namelijk: Anouar Tagherbit (DOVO) en Dion Visee en Rafael Loggers (beiden GVVV).

Ook in de staf zijn er wisselingen. Assistent trainer Marc Soekimo is inmiddels trainer bij de O19-1 en assistent-scheidsrechter Berry van Veenendaal is vertrokken naar De Musketiers. In Luuk van de Lustgraaf vond trainer Hovestad al snel een nieuwe assistent trainer. Deze heeft geen voorstelling meer nodig. De uit Alphen a/d Rijn afkomstige, Hennie den Houting is de nieuwe assistent-scheidsrechter.

Afgelopen zaterdag is ook Sander van de Haar nog aan de staf worden toegevoegd als fysiotherapeut. Hij zal dit seizoen tijdens de wedstrijden de spelers van de nodige medische zorg voorzien. Met Gert van Dijk als teammanager en Amy van de Werken als fysiotherapeut op trainingsdagen, heeft VRC O23 weer een volledige staf.

Beker/competitie

In de 1e ronde van de KNVB beker moest VRC gelijk aan de bak. DOVO O23-1 was de tegenstander. Een tegenstander die vorig seizoen, op een haar na, het kampioenschap naar de 1e divisie miste. In een drukbezochte wedstrijd wist DOVO pas in de slotfase het duel op slot te gooien (0-2). VRC liet zien klaar te zijn voor de competitie. Een competitie die zich voornamelijk in de provincies Noord-Brabant en Limburg afspeelt. Nuenen, Someren, Venray en Horst zijn o.a. de plaatsen waar het geel/blauw zal gaan schitteren.

Dat VRC O23 klaar is voor de 3e divisie heeft het inmiddels wel laten blijken. Met overwinningen op RKSV Wittenhorst (1-3), SV Venray (3-0), Nuenen (0-2) en SV Someren (0-2) zijn ze de ongeslagen koploper.

Doelstelling

Op de vraag aan trainer Hovestad wat de doelstelling is voor dit seizoen, geeft hij aan van een kampioenschap nog niets te willen weten. Zijn persoonlijke doelstelling is handhaving. Doelstelling voor de club is om de jeugd naar een hoger plan te brengen door zo snel mogelijk een 2e onder 23 team op te zetten en op divisie-niveau in te schrijven.

Aanvoerder Imrane Attaf is een hele andere mening toegedaan: “Wij als team zijn tot nu toe heel erg goed bezig. Wij hebben 12 punten uit 4 wedstrijden behaald met slecht 1 tegendoelpunt. Ik vind het mooi om te zien hoe wij als team ontwikkelen, zowel voetballend maar zeker ook als team. Ook vind ik het mooi hoe wij ons als team versterkt hebben met een aantal nieuwe spelers en hoe zij zich nu al erg thuis voelen bij VRC. Onze eigen doelstelling dit seizoen is om kampioen te worden en te promoveren naar de 2e divisie. Ik merk dat de staf en de spelers een eenheid vormen en ben daarom trots de aanvoerdersband te mogen dragen. Mijn persoonlijke doelstelling is om zelf nog fitter te worden en zo snel mogelijk aan te sluiten bij het 1e elftal. Ook wil ik mijn steentje bijdragen om mijn teamgenoten nog beter te maken.”

Social media

VRC O23 heeft ook zijn intrede gedaan op Instagram. Kort geleden zijn er van alle spelers gifjes gemaakt. En voor de teams van de week werden zelfs posters gefabriceerd. De uitslagen worden direct na de wedstrijd gedeeld op Instagram. Wil je ze ook volgen? Onder de naam VRC.o23.1 zijn zij te vinden op Instagram.

Derby

Wil je de mannen aan het werk zien? Dat kan a.s. zaterdag al! We hebben je support dan hard nodig. We spelen om 12:15 uur op Sportpark Spitsbergen de derby tegen GVVV.

Tot ziens langs de lijn!